دبی یکی شهرهای امارات متحده عربی و از مدرنترین شهرهای توریستی دنیا به شمار میرود که باعث شده است گردشگران زیادی برای تماشای معماری شگفتانگیز و آسمانخراشهای فوقالعاده، صحرا و دریای آرام و سواحل زیبا، خود را از گوشهوکنار دنیا به این منطقه از خاورمیانه برسانند.
این شهر در خلیج فارس قرار دارد و از شمال شرقی به شارجه، از جنوب به ابوظبی و از جنوب شرق به سلطاننشین عمان متصل میشود. دبی، نام شهر و بزرگترین و پرجمعیت ترین شیخنشین (استان) در امارات متحده عربی است که در ساحل جنوب شرقی خلیج فارس جا خوش کرده است.
امارات کشوری با پرچمی قرمز، سبز، سفید، سیاه است که مساحتی معادل 83.600 کیلومتر دارد. واحد پول این کشور درهم امارت است. این کشور از 7 شیخ نشین کوچک تشکیل شده که هر کدام از این امیرنشینان استقلال بسیار بالایی دارند و در بین آنها یک امیر به عنوان حاکم کشور فعالیت میکند. خلیفه بن زاید آل نهیان (Khalifa bin Zayed Al Nahyan) رئیس امارات و حاکم ابوظبی است.
در بین شهرهای امارات، دبی را میتوان یکی از مهمترین و ثروتمندترین آنها به شمار آورد. واحد پول این شهر از کشور امارات تبعیت میکند و واحد آن درهم امارات است. این شهر مساحتی معادل 4.114 کیلومتر مربع دارد که در آن مشاغل و کسب و کارهای مهمی فعالیت میکنند. وجود امکانات بینظیر این شهر، زندگی در دبی را بسیار دلنشین میکند.
محمد بن راشد آل مکتوم (Mohammed bin Rashid Al Maktoum) امیر و پادشاه دبی است که به او معمار دبی گفته میشود که تغییرات مثبت زیادی را در آن به وجود آورده است. حمدان بن محمد آل مکتوم (Hamdan bin Mohammed Al Maktoum) یکی دیگر از چهرههای تاثیر گذار دبی شناخته میشود که به عنوان ولیعهدی دبی، فعالیت مثمرثمری دارد.
تاریخچه دبی، کلانشهر توریستی جدید
سرعت تغییر و تحول در دبی بینظیر است؛ بهطوری که در کمتر از نیم قرن منجر به شکلگیری کلان شهری پررونق و توسعه یافته در دل کویر شده است. بسیاری از گردشگران از این تعداد آسمانخراش در کنار شنهای سفید، مات و متحیر میشوند؛ هرچند که هنوز هم با تفریحهایی نظیر سافاری در صحرا یا قایقسواری میتوان گوشهای از گذشتههای این شهر را تجربه کرد.
در کمتر از ۳۰۰ سال، دهکده ماهیگیری دبی به کلانشهری مدرن با آسمانخراشهای زیاد تبدیل شد. داستان آبادانی و گسترش دبی با حکومت آل مکتوم آغاز میشود. ۸۰۰ نفر از اعضای قبیله بنی یاس در سال ۱۸۳۳ به منطقه کریک دبی (خور بی) آورده میشوند که شروع به خانهسازی میکنند. با کشف نفت در سال ۱۹۶۶، شیخ راشد با درآمدهای حاصل از فروش آن، اهمیت ویژهای برای ساختوساز شهری و صنعت گردشگری قائل شد. با خروج بریتانیا از دبی در سال ۱۹۷۱، دبی و ابوظبی و چهار شیخنشین دیگر پایههای کشور امارات متحده عربی را بنیان نهادند.
در سال ۲۰۰۱، دبی بهعنوان بزرگترین خانه جزیرههای مصنوعی در جهان لقب گرفت و در سال ۲۰۱۳ توانست امتیاز برگزاری اکسپو ۲۰۲۰ را به دست آورد که برای نخستین بار شهری از خاورمیانه موفق به میزبانی مهمترین نمایشگاه جهان میشد. اقتصاد دبی با صنعت نفت رشد کرد؛ اما بیشتر درآمد دبی از منطقه آزاد جبل علی، فروش ملک به شهروندان خارجی در مناطق آزاد، اعطای اقامت و همچنین قسمت بزرگی نیز از گردشگری و… تأمین میشود. در حال حاضر، دبی در حوزه تجارت و گردشگری و صنعت هتلداری، جایگاه ویژهای در خاورمیانه و حتی دنیا پیدا کرده است.
اغلب ما از دبی تصور شهری اروپایی و بدون محدودیت داریم؛ اما در این جا با نکاتی آشنا می شویم که انجام دادن شان در سطح شهر دبی برای شما دردسر ساز خواهد شد. در هنگام سفر به دبی نکات زیر را جدی بگیرید و از انجام دادن شان خودداری کنید.
- در فضای عمومی دست یکدیگر را نگیرید، همچنین بوسیدن و بغل کردن همسر در ملاعام ممنوع است.
- در مکالمه با مردم بومی لازم است جوانب ادب را حفظ کنید. استفاده از کلمات رکیک، دشنام و یا رفتار نامحترمانه می تواند عواقبی چون مجازات و زندانی را برای شخص خاطی در پی داشته باشد.
- هیچگاه در ملاعام نرقصید، این کار زشت و دور از عرف است.
- شما حق ندارید بدون اجازه از زنان عرب عکاسی کنید. این کار هم از لحاظ عرفی و هم قانونی ممنوع است.
- به هیچ عنوان نمی توانید بدون لباس در سطح شهر حاضر شوید.
- هیچ وقت در ملاعام و بلند بلند از اشخاص سیاسی و مسوولان دبی انتقاد نکنید و یا در هیچ بحث سیاسی شریک نشوید.
- به دین اسلام و هیچ دین دیگری بی احترامی نکنید و خصوصا در طی روزهای ماه رمضان از خوردن و آشامیدن در ملاعام خودداری کنید.
- کارهایی مانند: تف کردن، پخش موسیقی با صدای بلند در فضای عمومی، آشغال ریختن در سطح شهر و کثیف کردن شهر با مدفوع حیوان خانگی، هم در نظر عموم مردم ناپسند است و هم از لحاظ قانونی با جریمه مواجه خواهد شد.
- نوشیدن مشروبات الکلی در سطح شهر و خارج از مکان های مشخص شده، ممنوع است.
- مصرف مواد مخدر ممنوع است و با جریمه های سنگینی همراه است.
با نگاهی به فرهنگ غذایی امارات خواهیم فهمید که خوشمزه های این سرزمین ترکیبی از غذاهای کشورهای غرب و جنوب آسیا مانند ایران، عربستان، پاکستان، هند و عمان هستند. با بررسی دقیق تر غذاهای اماراتی متوجه خواهیم شد که اجزایی همیشگی چون برنج، ماهی و گوشت سفید و قرمز دارد. ماهی و غذاهای دریایی قرن هاست که در سفره اماراتی ها جای دارد که آن هم به جهت موقعیت جغرافیایی این کشور است. از میان انواع گوشت سفید و قرمز نیز، گوشت شتر کاربرد بیشتری دارد. از آن جا که پرورش شتر در امارات رایج است، گوشت این حیوان نیز ارزان تر است و بنابراین در بسیاری از غذاهای منطقه به چشم می خورد.
از جمله معروف ترین غذاها و خوراکی که امروزه در دبی رایج است می توان به شاورما (Shawerma)، شيش طاووق (Shish taouk)، چیپس عمانی رولی (Chips Oman Roll)، سمبوسه (Samboosa)، مناکیش (Manakkish)، بامیه (Luqaimat) و مناقیش (Manakish) اشاره کرد. کارناوال به زودی مطلبی درباره خوشمزه های رایج در دبی برای شما منتشر خواهد کرد.
چند نکته درباره غذاهای دبی:
- دبی در کشوری مسلمان نشین قرار دارد و بنابراین در رستوران های آن اثری از گوشت خوک نخواهید دید. اغلب آشپزها در مقابل از گوشت بره، شتر، گاو و مرغ استفاده کرده و اکثر اوقات آن را با ادویه زیاد طبخ می کنند.
- اگر با غذاهای ادویه دار خیابانی و محلی مشکل دارید، به سراغ فست فودها بروید.
تعطیلات دبی
توجه به تعطیلات رسمی و آگاهی از جشنواره های هر شهر، به شما کمک می کند تا به بهترین حالت به برنامه های دلخواه خود برسید. البته به این نکات توجه داشته باشید:
- آخر هفته ها در امارات متحده عربی جمعه و شنبه هستند.
- به جهت قمری بودن ماه ها، تعطیلات رسمی ممکن است جا به جا شوند.
- در صورتی که تعطیلی رسمی بین دو روز کاری بیفتد، احتمال جا به جایی آن به اول یا آخر هفته وجود دارد.
رمضان و عید فطر
رمضان نهمین ماه مقدس در تقویم اسلامی است که در آن مسلمانان نازل شدن قرآن کریم را جشن می گیرند. در این ماه مسلمانان از خوردن و آشامیدن منع بوده و می بایست روزه بگیرند. بازدیدکنندگان نیز ملزم به رعایت این امور در ملا عام می باشند.
عید فطر نیز که آن را جشن اتمام روزه می نامند عید اصلی مسلمانان بوده و در پایان ماه رمضان آن را جشن می گیرند. این جشن به مدت سه روز ادامه داشته و درست پس از پایان نماز صبح شروع می شود. همچنین خانواده ها و دوستان در این عید به یکدیگر هدیه می دهند.
واحد پولی امارات
واحد پولی در امارات متحده عربی و بالطبع آن شهر مدرن دبی درهم می باشد که با علامت اختصاری AED مشخص می شود و به طور معمول اسکناس ها ی 5، 10 ،20 ،50 ، 100 ،500 و همچنین 1000 درهمی موجود هستند .
آب و هوای دبی
دبی ، شهر کویری و بسیار گرم و خشک است که میانگین دمای هوای آن در حدود 40 درجه سانتی گراد می باشد و این شهر در زمستان نیز گرم است به طوریکه سردترین شب زمستان 24 درجه سانتی گراد است ، پس اگر قصد دارید به این شهر گرم سفر کنید حتما برای بهار یا زمستان برنامه ریزی نمایید ، البته اگه عاشق گرما باشید در تمام فصول سال دلچسب خواهد بود ولی در تابستان به دلیل وجود رطوبت بیش از اندازه درهوا زمان مناسبی برای سفر به این شهر نیست .
شش ماه اول (بهار و تابستان): در مجموع شش ماه اول سال در دبی بسیار گرم، خشک و شرجی است و سفر به این شهر در این زمان اصلا توصیه نمی شود. بالاترین دمای ثبت شده تابستان های دبی ۵۲ درجه سانتیگراد بوده و متوسط دما در حدود ۳۵ درجه سانتیگراد خواهد بود. البته باید بدانید که می توان ماه اول سال را از سایر روزهای بهار و تابستان دبی متمایز کرد. در این ماه که شهر تازه از آب و هوای زمستانی اش فاصله می گیرد، دمای هوا هنوز هم مناسب است و گرمای هوا غیرقابل تحمل نیست.
شش ماه دوم (پاییز و زمستان): آب و هوای دبی در شش ماهه دوم سال، شکل متفاوتی به خودش می گیرد و حال که اغلب کشورهای شمالی و منطقه استوا، از سرمای هوا رنج می برند، به یکی از پرطرفدارترین مقاصد گردشگری بدل می شود. در این شش ماه، گرمای هوا در طی روز به طرز قابل توجهی کاهش می یابد. متوسط دما در زمستان های این شهر حدود ۲۵ درجه سانتیگراد و دمای شب در بخش ساحلی شهر نیز به حدود ۱۲-۱۵ درجه سانتیگراد می رسد.
بارندگی: بارش باران در دبی بسیار نادر است و اگر بارشی باشد در طی ماه های آذر تا اسفند رخ می دهد. به طور کلی می توان گفت مجموع بارش باران در دبی ۵ روز در سال خواهد بود!
با این وجود می توان گفت شش ماهه دوم سال، بهترین زمان سفر به دبی محسوب می شود.
حمل و نقل عمومی دبی
دبی شهری مدرن و پیشرفته است و گزینه های حمل و نقل درون شهری متفاوتی را پیش روی شما قرار می دهد. از جمله مهم ترین این وسایل مترو و اتوبوس های شهری هستند که برای استفاده از آن ها باید پول نقد را فراموش کرده و برای پرداخت هزینه آن ها بلیت الکترونیک دبی را تهیه کنید.
خوب است بدانید که این بلیت ها را با نام «نول کارت» می شناسند و در مجموع ۴ نوع متفاوت از آن ها وجود دارد که عبارت اند از: نول کارت قرمز، نول کارت طلایی، نول کارت نقره ای و نول کارت آبی. اگر تنها چندین روز مسافر دبی هستید و استفاده محدودی از نول کارت خواهید داشت، نول کارت قرمز بهترین گزینه برای شما خواهد بود. نول کارت های قرمز کاغذی هستند، می توانید آن ها را از هر دستگاه فروش بلیت تهیه کرده و از آن ها برای پرداخت هزینه مترو، اتوبوس و یا اتوبوس آبی استفاده کنید.
در ادامه به صورت مختصر با انواع گزینه های حمل و نقل دبی می پردازیم:
مترو
متروی شهر دبی در مجموع ۲ خط قرمز و سبز دارد. این دو خط در دو ایستگاه یونین (Union Station) و ایستگاه برجومان (BurJuman Station) با هم تقاطع دارند. خط قرمز مترو از نزدیک فرودگاه بین المللی دبی شروع شده و با طول 52.1 کیلومتری تا ساحل جبل علی پیش می رود. در هر ایستگاه مترو، تاکسی و اتوبوس هایی برای رساندن شما به مقصد وجود دارد.
برای پرداخت هزینه متروی دبی باید از نول کارت استفاده کنید و هزینه آن بسته به مسافتی که طی می کنید متفاوت است. در حال حاضر خط های قرمز و سبز متروی دبی عملیاتی می باشد.
مترو ها در دبی ساعت 05:50 صبح تا ساعت 23:00 همه روزه باز می باشد لازم به ذکر است که در آخر هفته های میلادی پنج شنبه و شنبه از ساعت 23:00 به بعد هم کار می کنند. گردشگران تور دبی بدانند که مترو در روز های جمعه تعطیل می باشد و از ساعت 13:30 به بعد شروع به کار می کنند. همچنین هزینه حمل و نقل در دبی به وسیله مترو 3 تا 7.5 درهم می باشد.
چند نکته برای استفاده از مترو در دبی
- هر نفر باید برای خودش یک کارت مترو داشته باشد و دونفر نمیتوانند هم زمان از یک کارت استفاده کنند.
- برای استفاده از مترو بهتر است از کارت نقرهای رنگ استفاده کنید. قیمت خود کارت ۵ درهم است و میتوانید آن را شارژ کنید. در این روش در هر مسیر با توجه به مسافت طی شده، مبلغی از شارژ کارت شما کم میشود. در صورتی که بیشتر از نیازتان شارژ کرده باشید، در پایان سفر مبلغ باقیمانده را از کارتتان، به جز ۵ درهمی که بابت خود کارت پرداختهاید، به شما برمیگردانند. در سفرهای بعدی میتوانید از این کارت دوباره استفاده کنید یا میتوانید آن را به دوستان و آشنایانی که قصد سفر به دوبی دارند، بدهید.
- اگر تنها یک روز یک روز میخواهید با مترو جابهجا شوید، از کارتهای قرمز رنگ یکروزه استفاده کنید. قیمت این کارتها ۱۶ درهم و مدت اعتبار آنها یکروزه است. بدون توجه به مسافت طیشده، به طور نامحدود در یک روز میتوانید با این کارت از مترو استفاده کنید.
اغلب تاکسی ها در دبی از برند فولکس واگن و دیگر برندهای برتر دنیا هستند. شما می توانید برای گرفتن تاکسی از شماره تلفن ۲۰۸۰۸۰۸ و یا این وبسایت استفاده کنید و یا سوار تاکسی های گذری شوید. از طریق این وبسایت نیز می توانید نرخ هزینه تاکسی را بر حسب کیلومتر محاسبه کنید.
یکی از راحت ترین و محبوب ترین طی کردن مسافت در دبی تاکسی می باشد که حداقل کرایه تاکسی 12 درهم و هزینه رفتن از یک طرف شهر به طرف دیگر بین 80 تا 100 درهم برایتان هزینه دارد. هزینه حمل و نقل در دبی به وسیله تاکسی ، از دیره به سمت بازار دبی 28 درهم هزینه ، از دیره به بازار امارات 50 درهم هزینه و همچنین از دیره تا بازار وافی 20 درهم برایتان هزینه دارد. به طور کلی اگر بخواهیم بگویم هر 3 کیلومتر جا به جایی در دبی به وسیله تاکسی 8 تا 12 درهم هزینه دارد.
راهنمای استفاده از تاکسی در دبی
هنگام سوار شدن به تاکسی در دبی میتوانید درخواست فیش کنید. کافی است به راننده بگویید: فیش. خودش متوجه میشود. این فیشها به این درد میخورند که اگر وسیلهای را در تاکسی جا گذاشتید، بتوانید از طریق فیش آن را پیدا کنید.
کرایهی تاکسی در دبی گران است. فقط هزینهی ورود به تاکسی ۳ درهم است و باقی مسیر با تاکسیمتر محاسبه میشود. تاکسیهای کرمرنگ از بقیهی تاکسیها ارزانترند.
این مسیرهای دبی را نمیتوانید با مترو بروید و باید حتما تاکسی بگیرید: مرکاتو، باغ وحش، مدینه الجمیرا، پارک آبی وایلد وادی، ورودی برج العرب، پارک ساحلی جمیرا، نخل دبی یا هتل آتلانتیس.
برای اینکه هزینهی تاکسیتان کمتر شود، میتوانید با مترو به ایستگاههای نزدیک این مکانها بروید و بقیهی مسیر را تاکسی بگیرید.
تاکسی آنلاین
حتما از وجود نرم افزارهای موبایلی تاکسی آنلاین خبر دارید. نرم افزارهایی مانند اسنپ که تنها کافیست بر روی گوشی تان نصب کنید و به راحتی تاکسی های آنلاین نزدیک خود را بیابید و با سرعت بالا و البته هزینه ای کمتر به مقصد برسید. خوب است بدانید که این تاکسی ها تنها محدود به ایران نمی شوند و در بسیاری از شهرهای بزرگ نمونه شان را خواهید دید. از جمله تاکسی های آنلاین دبی می توان به اوبر (Uber)، کریم (Careem) و کیوی تاکسی (Kiwitaxi) اشاره کرد.
اتوبوس
اتوبوس راهی ارزان و راحت برای جا به جایی درون شهر محسوب می شوند. این اتوبوس ها تمیز، راحت، ارزان و با تهویه مناسب اند. اتوبوس های دبی به ۴ شکل دو طبقه، استاندارد، طولانی و اتوبوس های خط مترو در سطح شهر فعالیت می کنند. تمام اتوبوس های دبی به جز اتوبوس خط مترو که آبی است، به رنگ سفید و قرمز هستند. برای پرداخت هزینه اتوبوس باید از نول کارت استفاده کنید و هزینه آن بسته به مسافتی که طی می کنید متفاوت است. اگر برای رسیدن به مقصدی که می خواهید بروید عجله ای ندارید اتوبوس ارزان ترین راه برای رسیدن به مقصد مورد نظرتان می باشد. شبکه اتوبوسرانی دبی بسیار گسترده است به طوری که اگر از یک طرف شهر به طرف دیگر بخواهید بروید حدود 3 درهم تا 8.5 درهم هزینه دارد. جالب است بدانید که قسمت های جلویی اتوبوس ها برای بانوان و خانواده ها اختصاص داده شده است.
یکی دیگر از وسایل حمل و نقل شهر دبی، ترامواها هستند که دبی مارینا را به برج العرب و جزیره نخل جمیرا متصل می کند. هزینه سواری تراموا بسته به مسافتی که طی می کنید متفاوت است.
مونوریل های بدون راننده، جزیره نخل جمیرا را به دبی مارینا متصل می کنند. این مونوریل ها تنها دو ایستگاه دارند و کل مسیر را در طی 5 دقیقه طی می کنند مونوریل یکی از روشهای حمل و نقل دبی است که فقط به یک مسیر مشخص اختصاص دارد؛ رفت و آمد به جزیره نخل جمیرا. این اولین مونوریل خاورمیانه است که شاید برایتان جالب باشد بدانید که ۱/۴ میلیارد درهم هزینه ساخت آن شده است. به خصوص اگر در هتل آتلانتیس اقامت داشته باشید، این مونوریل خیلی به شما کمک خواهد کرد.
برای بلیط یک طرفه مونوریل حدود ۳۰ هزار تومان و بلیط دو طرفه آن حدود ۴۵ هزار تومان است. لازم به ذکر است که این مونوریل هر هفت روز هفته از ساعت ۸ صبح تا ۱۰ شب کار میکند و به اندازه ۴۰ هزار مسافر گنجایش دارد.
حمل و نقل دریایی
چندین وسیله حمل و نقل آبی در دبی وجود دارد که عبارت اند از: اتوبوس آبی، تاکسی آبی، انواع قایق های موتوری و چوبی.اگر بخواهید در میان آبهای شهر دبی جابهجا شوید، چند روش متنوع و البته هیجانانگیز دارید:
- اتوبوسهای آبی
این اتوبوس هیجانانگیز ظاهری مشابه اتوبسهای بین شهری را دارد، با این تفاوت که در میان امواج دریا حرکت میکند. اما این اتوبوس فقط منحصر به دریا نیست. در حقیقت حرکت اتوبوس آبی دبی از خشکی شروع میشود و به دریا ختم میشود؛ درست مانند یک قورباقه.
- تاکسیهای آبی
ابراس یا تاکسیهای آبی قایقهای چوبی و سنتی در دبی هستند. این قایقها ۲۰ نفر ظرفیت دارند و در دو مسیر حرکت میکنند:
مسیر اول: این مسیر از «ابرا» به سمت بازار قدیمی دیره است.
مسیر دوم: این مسیر از بازار قدیمی دیره به طرف منطقه السبخه میباشد.
دریافت مشاوره ثبت شرکت در امارات
امارات بهترین کشور عربی برای ثبت شرکت است، به همین دلیل افراد زیادی به دنبال ثبت شرکت در امارات هستند. از طرفی هزینه ثبت شرکت در دبی نسبت به سایر کشورهای عربی کمتر بوده و امکان پیشرفت و گسترش مشاغل در مدت زمان محدود نیز وجود دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ثبت شرکت در دبی میتوانید با DubaiVS تماس بگیرید.