دبی بزرگترین شهر امارات متحده عربی، لقبی دارد که بسیار برازنده آن است: عروس خلیجفارس. شهری پر از هیاهوی زندگی مدرن و فروشگاههای پر زرقوبرق و نور و رنگ و صدا که نهتنها برای ایران و کشورهای همسایهاش یک مقصد جذاب برای مسافرت است، بلکه یک قطب گردشگری جهانی به حساب میآید و هتلهای لوکس و جذاب آن هرساله خصوصا در روزهای سال نو میلادی، پذیرای مسافرانی از اقصی نقاط جهان است. به طوری که حتی مراحل کمی دشوار گرفتن ویزای دبی مانعی برای سفر به آن نیست.
انواع ویزای دبی
برای سفر به دبی، بر اساس هدفی که دارید، باید برای ویزای ویژهای اقدام کنید. مدت زمان اعتبار ویزاها نیز بر اساس هدف سفر متغیر است:
- ویزای توریستی دبی
- ویزای کار دبی
- ویزای ترانزیت دبی
- ویزای تحصیلی دبی
- ویزای کسب و کار
- ویزای پروژه
- ویزای همراه/ خانواده
- ویزای تحقیقاتی
- ویزای کنفرانس
- ویزای پزشکی
1- ویزای توریستی دبی
اگر هدفتان از سفر به دبی، گذران اوقات فراغت، خرید و لذت از ساحل و طبیعت است، باید برای ویزای توریستی دبی اقدام کنید که یکی از پرتقاضاترین انواع ویزاهای دبی هم محسوب میشود. در این صورت باید بر اساس زمانی که قصد اقامت دارید، ویزای متفاوتی بگیرید:
- ویزای توریستی عادی دبی؛ این ویزا برای اقامتهای کمتر از ۱۵ روز صادر میشود. اگر در تور دبی ثبتنام کرده باشید، درواقع برای این ویزا درخواست کردهاید.
- ویزای توریستی سرویس دبی؛ این ویزا برای اقامت ۱۵ روزه است.
- ویزای توریستی یکماهه دبی؛ اگر این ویزا را داشته باشید، میتوانید از ۱ تا ۳۰ روز در دبی اقامت داشته باشید.
- ویزای توریستی یکماهه دبی با چندبار ورود؛ این ویزا درصورتی برایتان مناسب است که در طول یک ماه بخواهید چند باری از خاک دبی خارج شوید و مجدد به آنجا برگردید. برای کلاسهای آموزشی و دریافت گواهینامه و مواردی از این نوع، چنین ویزایی انتخاب بهتری خواهد بود.
- ویزای توریستی سهماهه دبی؛ ویزایی که به شما اجازه میدهد تا ۹۰ روز در دبی اقامت داشته باشید.
- ویزای توریستی سهماهه دبی با چندبار اجازه ورود؛ با دریافت این ویزا از ۱ تا ۹۰ روز میتوانید در دبی اقامت داشته باشید و هر چند بار که بخواهید از آنجا خارج شوید و مجددا بازگردید.
البته این را هم بدانید که تمام ویزاها به جز ویزای سه ماهه، با پرداخت مبلغ مشخصی به دفاتر مهاجرتی امارات، قابل تمدید هستند. مدارک لازم برای دریافت ویزای توریستی دوبی:
- اسکن رنگی از صفحه اول گذرنامه
- اسکن رنگی از هر دو طرف کارت ملی و شناسنامه
به این نکات توجه داشته باشید که:
- هرکدام از ویزاهای ذکر شده، پس از صدور، به مدت دو ماه معتبر هستند.
- بعد از اینکه ویزایتان صادر شد، باید یک چک ضمانت در وجه آژانس هواپیمایی که امور دریافت ویزا را برای شما انجام داده، بپردازید.
- کشور امارات به افرادی زیر ۱۸ سالی که قصد دارند به تنهایی مسافرت کنند، ویزا نمیدهد.
2- ویزای کار دبی
اگر یک برنامه جدی و بلند مدت برای شروع کار در دبی دارید، بدانید که رقابت برای دریافت این ویزا بسیار زیاد است و باید یک رزومه حرفهای داشته باشید تا وارد گردونه رقابت شوید. نکته مهم دیگر اینکه برای دریافت ویزای کار دبی، ابتدا باید ویزای اقامت دبی را دریافت کرده باشید. مراحلی که برای دریافت ویزای کار دبی باید طی کنید، به این قرار است:
- گرفتن موافقتنامه از وزارت کار دبی؛ اولین گام، دریافت این موافقتنامه است. آنچه که وزارت کار برای صدور این موافقتنامه بررسی میکند این است که آیا شخصی با اقامت دبی که بیکار است، صلاحیت بهعهده گرفتن شغل موردنظر شما را دارد یا خیر. اگر جواب منفی باشد، شما موافقتنامه را دریافت خواهید کرد.
- دریافت ویزای ورود؛ با دریافت موافقتنامه گفتهشده، ویزایی با اعتبار دو ماهه به شما داده میشود که میتوانید به مدت ۳۰ روز و با حداکثر دو بار اجازه خروج، در دبی اقامت کنید.
- صدور Labor Card؛ این کارت از جانب کارفرمایی که پیدا کردهاید برایتان صادر میشود و ۶۰ روز اعتبار دارد
- دریافت شناسه یا ID اماراتی؛ برای اخذ این مدرک، به موافقتنامه بند اول و گذرنامهتان نیاز دارد.
- انجام معاینات پزشکی؛ تعدای تست و آزمایش هم باید انجام دهید که در بیمارستانهای دولتی دبی انجام میشود.
- مراجعه به اداره مهاجرت و اقامت؛ اگر تمام این مراحل را بینقص و در زمان ذکر شده انجام دهید، مهر ویزای کاری دبی در گذرنامهتان ثبت خواهدشد.
توجه داشته باشید که شما تنها ۶۰ روز برای انجام کلیه این مراحل فرصت دارید. برای همین لازم است با برنامهریزی پیش بروید و مدارک مورد نیاز را تمام و کمال آماده کنید. دریافت جاب آفر از دبی کار شواری است و بهتر است از طریق موسسات کاریابی اقدام کنید. مدارک لازم برای دریافت ویزای کار:
- ۳ قطعه عکس گذرنامه
- فرم درخواست که با دقت پر کردهاید
- اصل و کپی گذرنامه متقاضی
- گواهینامه تجاری معتبر شرکت
- گواهی سلامت
- مجوز ورود (که توسط وزارت کار امارات صادر شده)
-
Labor Card
3- ویزای ترانزیت دوبی
اول ببینیم که ویزای ترانزیت چیست و در چه مواقعی کاربرد دارد. اگر شما عازم مقصدی باشد که برای رسیدن به آن پرواز مستقیمی از مبدا به مقصد وجود نداشته و لازم باشد پرواز خود را در یک فرودگاه میانی تغییر دهید، به ویزای ترانزیت نیاز دارید. البته این را هم در نظر داشته باشید که قوانین کشورها در این مورد بسیار متفاوت است و ممکن است گاهی اصلا به این ویزا نیاز پیدا نکنید.
در کشور امارات، قوانین به این قرار است که اگر انتظار شما در فرودگاه برای آغاز پرواز بعدی کمتر از هشت ساعت باشد، نیازی به ویزای ترانزیت ندارد و باید تمام طول مدت انتظار در فرودگاه بمانید و از محدوده ترانزیت خارج نشوید. در کل دو نوع ویزای ترانزیتی برای توقف در فرودگاه وجود دارد:
- ویزای ترانزیت ۴۸ ساعته؛ این ویزا به محض ورود به فرودگاه به صورت رایگان قابل صدور است و قابل تمدید هم نیست.
- ویزای ترانزیت ۹۶ ساعته؛ اگر پروازتان از دبی به مقصد بعدی، بیش از ۴۸ ساعت بعد انجام خواهدشد، ملزم به دریافت ویزای چهار روزه هستید. این ویزا ۵۰ دینار هزینه دارد و قابل تمدید هم نیست.
اعتبار این ویزاها از زمان صدور، ۱۴ روز و غیر قابل تمدید است.
مدارک لازم برای دریافت ویزای ترانزیت امارات
- فرم درخواست ویزای ترانزیت
- عکس رنگی ۴*۶ با پسزمینه سفید
- گذرنامه با سه ماه اعتبار برای ویزای ۴۸ ساعته و شش ماه اعتبار برای ویزای ۹۶ ساعته
- کپی رنگی از صفحه اول گذرنامه
- کارت شناسایی
- بلیت پرواز به دبی و مقصد بعدی
4- ویزای تحصیلی دوبی
دبی در سالهای اخیر در زمینه تحصیل، آموزش و پرورش پیشرفت چشمگیری داشته و در تمامی مقاطع، از سراسر دنیا دانشجو میپذیرد. بسیاری از دانشگاههای دبی دارای اعتبار بینالمللی هستند و نکتهای که باعث محبوبیت ادامه تحصیل در دبی شده، علاوه بر اعتبار دانشگاهها، این است که انتقالی گرفتن از دانشگاههای دبی به کانادا، آمریکا و انگلیس امکانپذیر است. ویزای تحصیلی قابل تمدید نیست، مگر اینکه از طریق پیدا کردن یک شغل یا سرمایهگذاری بتوانید آن را تمدید کنید.
تحصیل در مقطع کارشناسی برای دانشجویان بینالملل به زبان انگلیسی است و بین سه تا پنجسال طول میکشد. برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، باید نمره آیلتس حداقل شش داشته باشید و بازه زمانی تحصیل هم بین یک تا دوسال است. مقطع دکتری کمی داستان پیچیدهتری دارد. در این مقطع تحصیلی مانند بسیاری از دانشگاههای بینالمللی جهان، نیاز به یک استاد راهنما دارید و زمان تحصیل هم بین سه تا پنج سال است. دانشجویان مقطع دکتری اجازه کار نمیهوقت هم دارند. مدارک لازم برای دریافت ویزای تحصیل دبی عبارتند از:
- گذرنامه معتبر
- شناسنامه
- پذیرش از دانشگاه
- گواهی سلامت
- آخرین مدرک تحصیلی همراه با ریز نمرات
- بیمه خدمات درمانی
- تمکن مالی
مراحل اخذ ویزای دبی
برای اخذ ویزای این کشور، در هرکدام از موارد گفته شده، لازم است تا یک شخص، سازمان یا شرکتی در دبی، ضمات متقاضی را به عهده بگیرد. به این مسئول، «کفیل» گفته میشود. کفیل هر مسافر میتواند از نزدیکان او باشد و با پر کردن فرم نسبیت در سفارت، درخواست ویزا کند یا یک رابطه تجاری با متقاضی داشته باشد.
در روش دوم، شرکتهای خصوصی و دولتی میتوانند بر اساس روابط کاری، برای مسافر خود درخواست ویزا کنند.
ویزاهای توریستی توسط آژانسهای مسافرتی و هتلها درخواست میشوند و به همین علت است که در تمامی آژانسهای مسافرتی از مسافران یک چک ضمانت گرفته میشود.
برای دریافت ویزای دوبی، نیاز به وقت سفارت، مصاحبه و انگشتنگاری ندارید و مراحل صدور ویزا از طریق ارائه مدارک به کفیل (آژانس مسافرتی، شرکت و …) صورت میگیرد.
صدور ویزای دوبی چقدر زمان می برد؟
ویزای دبی به دو صورت صادر میشود: عادی و اضطرای. مدت زمان مورد نیاز برای صدور ویزای عادی هفت روز و برای ویزای اضطراری دو الی سه روز است. مبنای محاسبه روزها، یک روز پس از ارائه و ارسال مدارک است و باید تعطیلات رسمی کشور و تعطیلات سفارت را هم به آن اضافه کنید.
هزینههای ویزای دبی
بر اساس نوع ویزا و هدفی که از سفر به دبی دارید، هزینه ویزا هم متفاوت است:
هزینه ویزای تورستی دبی
هزینه ویزاهای تویستی بر اساس نوع فوری و عادی و همچنین مدت زمان اعتبار آنها متفاوت است. برای مثال ویزای ۱۴ روزه عادی ۲۹۰ درهم، ۱۴ روزه فوری ۲۸۰ درهم، یک ماهه با چندبار اجازه ورود ۸۸۰ درهم و یک ماهه با یک بار اجازه ورود ۳۵۰ درهم است.
هزینه ویزای ترانزیت دوبی
ویزای ترانزیت امارات، همانطور که پیشتر توضیح داده شد، بر اساس اینکه چند ساعت بین پروازهایتان فاصله وجود داشته باشد، متغیر است. ویزای ترانزیت ۴۸ ساعته رایگان و ویزای ترانزیت ۹۶ ساعته، ۵۰ دینار است. همچنین هنگام خروج از خاک امارات باید عوارض خروج بپردازید که برای هرنفر، ۳۰ دینار است.
هزینه ویزای تحصیلی دوبی
هزینه ویزای تحصیلی، بنا به مقطع، دریافت یا عدم دریافت بورسیه و بسیاری از شرایط دیگر که وابسته به محل تحصیلی منتخب شماست، بسیار متفاوت است. برای براورد هزینههای این ویزا، باید شرایط دانشگاه یا کالجی که قصد ادامه تحصیل در آن را دارید، به خوبی بررسی کنید.
هزینه ویزای کار دبی
هزینه مورد نیاز برای اخذ ویزای کاری دبی، بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ درهم است.
دلایل ریجکت شدن ویزای دبی
درخواست ویزای دبی آنلاین است و نیاز به حضور فیزیکی فرد متقاضی نیست. کافی است مدارک را به کارگزار تحویل داده و منتظر نتیجه نهایی که اخذ ویزا یا رد درخواست ویزای شماست، باشید.
اداره مهاجرت امارات نیز مانند کشورهای دیگر دلایل خاصی را برای ریجکت کردن درخواست متقاضیان دارد که در اینجا به مهمترین دلایل رایج رد شدن درخواست ویزای دبی اشاره خواهیم کرد:
- اگر شخص درخواستکننده ویزا، اقامت کشور امارات را در گذشته دارا بوده و بدون هماهنگی با مسئولان خاک کشور را ترک کرده باشد برای آن که درخواستش مورد قبول واقع شود باید به قسمت مهاجرت امارات رفته و دلایل ترک کشور را برای آنها ارائه کند.
- اگر شخص درخواستکننده ویزا دارای سوابقی که دال بر مجرم بودن، تقلب، کلاهبرداری یا داشتن دوران محکومیت در خاک امارات باشد، درخواست ویزای او ریجکت خواهد شد.
- اگر در گذشته شخص متقاضی ویزای توریستی امارات را دریافت کرده و در مدت تعیین زمان شده به آن کشور سفر نکرده باشد، باید به آژانس یا کارگزار اطلاع دهد تا مدارک قبلی از پرونده اش پاک شود. زیرا احتمال رد شدن درخواست بعدی شخص متقاضی بسیار بالا است.
- اگر متقاضی ویزای دبی موفق به دریافت ویزای کار شده ولی در مدت زمان مقرر وارد خاک این کشور نشده باشد، باید به آژانس هواپیمایی یا کارگزار اطلاع داده تا مدارک قبلی در اداره مهاجرت امارات پاک شود، زیرا احتمال ریجکت شدن درخواست بعدی او بسیار زیاد است.
- اگر در مدارک شخص درخواستکننده خطخوردگی در نام، شماره پاسپورت یا کدها وجود داشته باشد درخواست او رد خواهد شد.
- اگر عکس شخص متقاضی واضح نباشد سیستم آنلاین سفارت آن عکس را نخواهد پذیرفت و موجب ریجکت شدن شخص متقاضی خواهد شد.
- در صورت داشتن ویزای معتبر و اقدام مجدد برای ویزا در همان بازه زمانی، درخواست متقاضی رد خواهد شد.
- مدارک شناسایی مانند شناسنامه و کارت ملی برای ارائه به اداره مهاجرت دبی ضروری بوده و در صورت عدم ارسال آنها شانس رد شدن درخواست افزایش خواهد یافت.
- افراد زیر ۱۸ سال و بالای ۷۰ سال در صورتی که به تنهایی اقدام به درخواست ویزای توریستی دبی نمایند، به احتمال زیاد ریجکت خواهند شد.
آیا امارات کشور خوبی برای سرمایه گذاری است؟
امارات کشوری است که در سالهای اخیر بیشترین رشد اقتصادی را در میان کشورهای منطقه داشته است. با سرمایه گذاری در امارات میتوانید از مزایای سرمایه گذاری در مناطق آزاد تجاری این کشور، مالکیت 100 درصدی کسبوکارتان، مالیات صفر و زیرساختهای بسیار توسعهیافته بهره ببرید.
کدام شهرها در امارات برای سرمایه گذاری مناسب هستند؟
مناطق آزاد در امارات بهترین شهرها برای سرمایه گذاری در امارات هستند. این مناطق شامل دبی و ابوظبی، شارجه، فجیره، عجمان، راس الخیمه و ام القوین هستند. در این لیست دبی بهترین گزینه برای ایرانیان است.
روش های سرمایه گذاری در امارت چیست؟
- سرمایه گذاری از طریق خرید ملک
- سرمایه گذرای در صندوق سرمایه گذاری
- سرمایه گذاری از طریق ثبت شرکت و کارآفرینی
- سرمایه گذاری از طریق خرید سهام
بهترین روش سرمایه گذاری برای ایرانیان کدام است؟
ایرانیان می توانند با سرمایه گذاری از طریق ثبت شرکت و خرید ملک در امارات برای سرمایه گذاری و اقامت در این کشور اقدام کنند.
حداقل سرمایه گذاری در دبی چقدر است؟
حداقل سرمایه گذاری در دبی یک میلیون درهم است. افراد با خرید ملکی که حداقل یک میلیون درهم ارزش داشته باشد میتوانند ویزای سه ساله دبی را دریافت کنند.
آیا با سرمایه گذاری در دبی میتوانیم اقامت دائم بگیریم؟
خیر امکان دریافت اقامت دائم دبی از طریق سرمایه گذاری وجود ندارد و شما فقط میتوانید ویزای موقت دریافت کنید. البته امکان تمدید کردن این ویزا وجود دارد.
حداقل سرمایه لازم برای ثبت شرکت در دبی چقدر است؟
بستگی به منطقه ای دارد که قصد ثبت شرکت دارید، از 15000 هزار درهم شروع می شود.
بهترین گزینه های ثبت شرکت برای ایرانیان در دبی کدام هستند؟
شرکتهای با مسئولیت محدود (LLC)، شرکتهای سهامی (Civil Company) و شرکتهای غیرسهامی (Sole Establishment) بهترین گزینه ها برای ایرانیان است. شرکت های تجاری و خدماتی در این دسته ها هستند.
آیا خرید هتل آپارتمان در دبی به صرفه است؟
بله. بعضی از افراد به خاطر اینکه از امکانات آنجا به راحتی لذت ببرند و بابت هر شب اقامت هزینهای پرداخت نکنند، در دبی هتل میخرند و خودشان هم در آنجا زندگی میکنند. مزایای دیگری هم در خرید هتل وجود دارد، اما یکی از مهمترین مزایا، مزیت بزرگ اقتصادی آن بر اساس موقعیت هتلتان است.
آیا دبی کشور مناسبی برای ایرانیان جهت مهاجرت است؟
بله! به دلایل بسیار. علاوه بر دلایلی که بالاتر خواندید، فاصله زمانی و مسافتی کم نسبت به ایران، آبوهوای تقریباً مشابه با ایران و فرهنگ نزدیک مردم این کشور به مردم ما، توانسته دبی را به مقصدی مطلوب و ایدئال برای مهاجرت ایرانیان تبدیل کند. شمار بالای متقاضیان و افراد مهاجرت کرده به این شهر زیبای حاشیه خلیج فارس، گواه این واقعیت است.
ثبت شرکت در IFZA چگونه است؟
ایفزا جز مناطق آزاد امارات است و شرایط ثبت شرکت در آن با شرایط ثبت شرکت در مناطق اصلی Mainland متفاوت است.
من هم مشکل ریجکت شدن داشتم و دقیقا به همین دلیل بود که بدون اطلاع خاک رو ترک کرده بودم. چه خوبه سایتهایی هستن که ایم موارد رو توضیح میدن ممنون از سایت خوبتون
جالب بود من اصلا ویزای ترازیت رو نمی دونستم و برای کارم مجبور به سفر هستم چندین برابر هزینه و وقت دادم رفته تا الان. خدا خیرتون بده
خواهش می کنم
جالب بود…